'Joey at alleen nog maar salades'

Reacties

Na het halen van de voorselectie maakt Joey Veerman nog altijd kans op zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. Volgens vriend en ex-ploeggenoot Henk Veerman is de middenvelder van PSV veranderd.

'Joey at alleen nog maar salades'

'Joey is de laatste jaren een stuk serieuzer geworden', vertelt de spits van FC Volendam in een groot verhaal over de middenvelder van PSV. De twee speelden zo’n anderhalf jaar samen bij sc Heerenveen en raakten daar destijds snel bevriend. 'Joey zegt ook wat hij denkt, net als ik', aldus Veerman.

Ze gingen inmiddels drie keer samen op vakantie met hun beider partners erbij. De laatste keer was afgelopen zomer op Ibiza, waar Veerman merkte dat zijn acht jaar jongere dorpsgenoot meer voor het voetbal is gaan leven. 'Vaak namen we het er goed van, maar nu at-ie alleen maar salades. Wat gebeurt hier, dacht ik. In dat opzicht is hij wel veranderd.'

Henk Veerman is een van de zes bekenden met wie VI sprak voor een portret over Joey Veerman. De anderen zijn Jari Vlak (FC Emmen) en Alex Plat (NAC Breda) met wie Veerman in de jeugd van FC Volendam speelde en nog altijd bevriend is, zijn zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg en ex-trainer Johnny Jansen bij sc Heerenveen en Kees Kwakman, die in het eerste van FC Volendam speelde toen Veerman daar op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakte.

Lees hier het verhaal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Veerman
Meer over J. Veerman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.