Jeugdig Real heeft penalty's nodig voor zege in Fernando Torres-stadion

Reacties

De tweede keus van Real Madrid heeft donderdag een 0-2 zege geboekt op Fuenlabrada in Estadio Fernando Torres. De grootmacht had in het eerste duel van het tweeluik in de strijd om de Copa del Rey twee penalty's nodig om het verzet van de gastheer te breken.

Jeugdig Real heeft penalty's nodig voor zege in Fernando Torres-stadion

Zinedine Zidane stuurde een jonge formatie het veld in. Vrijwel alle sterren kwamen niet in actie tegen het kleine Fuenlabrada, dat uitkomt in de Segunda División B. Zo maakte linksachter Álvaro Tejero zijn debuut voor De Koninklijke.

De B-ploeg van Madrid creëerde niet veel in het voorstadje van de hoofdstad, waar het stadion vernoemd is naar Atlético Madrid-spits Fernando Torres, die in Fuenlabrada werd geboren. De eerste grote kans was opvallend genoeg voor de gastheer, maar Kiko Casilla hield de kopbal van Miguel Ángel uit het doel. Het meeste gevaar van Real ontstond via Marcos Llorente, die vlak voor de onderbreking de lat trof met een halve volley.

Na een uur kwam de verlossing voor de bezoekers, nadat Fran Garcia de opstomende rechtsback Achraf Hakimi onderuithaalde in de zestien meter. Marco Asensio schoot vanaf de stip feilloos raak. De relatief late openingstreffer gaf Real wat meer lucht, waardoor de uitploeg nadrukkelijk op zoek ging naar een grotere voorsprong. Doelman Jordi Codina (ex-Real Madrid) moest in actie komen bij een kopbal van Borja Mayoral, maar de 0-2 viel uit een nieuwe strafschop.

Invaller Paco Candela bracht Theo Hernández naar de grond en pakte daarmee zijn tweede gele kaart in acht minuten. Lucas Vázquez ging achter de bal staan en zette de eindstand op het scorebord. Een smet op de zege was de late rode kaart voor Jesús Vallejo voor een wilde tackle. In de slotfase ontsnapte Real nog aan een penalty tegen, toen Nacho zijn opponent naar de grond werkte.

Door de overwinning lijkt de return op 29 november, wanneer Fuenlabrada naar Estadio Santiago Bernabéu komt, een formaliteit en is plaatsing voor de achtste finales binnen handbereik.

Overige uitslagen:​​​​​​​

Lleida Esportiu - Real Sociedad 0-1
Deportivo La Coruña - Las Palmas 1-4
Girona - Levante 0-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.