Jetro Willems openhartig: 'Ik had mentale rust nodig'

Reacties

Het is uit eigen beweging dat Jetro Willems (28) sinds twee maanden zonder club zit. De linksback nam bewust even afstand van de voetbalwereld, maar werkt nu hard aan een comeback. 

Jetro Willems openhartig: 'Ik had mentale rust nodig'
© Pro Shots

Willems speelde deze zomer nog één duel voor Greuther Fürth, waarmee hij vorig seizoen uit de Bundesliga degradeerde. Daarna werd het stil rond de 22-voudig international, die zijn contract in Duitsland liet ontbinden. Op VI PRO legt Willems uit dat hijzelf behoefte had aan een adempauze.

'Niks tegen Greuther Fürth, een fijne familieclub, maar ik moest aan mezelf denken. Een maandje of twee vrij zijn, mijn hoofd leegmaken. Dat was wat ik nodig had.' Willems verwijst naar de kruisbandblessure die hij in januari 2020 opliep, net toen hij bij Newcastle United zijn oude PSV-vorm weer had gevonden. Sindsdien was hij anderhalf jaar druk met revalideren, waarna hij bij Greuther Fürth een zwaar jaar beleefde in de Bundesliga. Hij merkte dat hij toe was aan een onderbreking van zijn profloopbaan, die bij Sparta Rotterdam al op zestienjarige leeftijd begon.

'Mentale rust’, was naar eigen zeggen wat hij zocht en vond. 'We moeten niet vergeten dat voetbal ook een mentaal spelletje is. Als dat onderdeel niet helemaal goed zit, kan dat iets doen met je fysieke gesteldheid. Voor veel spelers is het een moeilijke tijd geweest, ook door corona. En moet je eens zien hoeveel jongens er geblesseerd zijn geraakt. Of wat dacht je van al die spelers die de afgelopen jaren depressief zijn geworden. Dan denk ik: als zij ook een maandje of twee waren gestopt, hadden ze die mentale problemen misschien kunnen voorkomen.'

Willems stoomt zichzelf nu klaar voor een comeback op de velden. 'In de zomer dat ik naar Newcastle ging, beloofde ik mijn ouders, mijn manager, zeg maar iedereen, dat ik weer zou laten zien dat ik één van de besten ben. Dat heb ik ook gedaan. Kon je dat seizoen goed terugzien in de cijfertjes. Statisch gezien was ik één van de beste linksbacks in Engeland. Pas geleden, na mijn vertrek uit Duitsland, heb ik hetzelfde gezegd tegen de mensen om me heen: "Geef me twee maanden, dan laat ik het nog één keer zien. Dat ik bij de beste linksbacks van Nederland hoor."'

Lees hier het hele verhaal van Jetro Willems:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.