Jetlag of niet: Endrick scoort na heldenrol bij Brazilië ook voor Palmeiras

Reacties

Het Braziliaanse toptalent Endrick heeft de smaak te pakken. De zeventienjarige aanvaller scoorde afgelopen week al tegen Engeland en Spanje, donderdagnacht was hij voor zijn club Palmeiras trefzeker.

Jetlag of niet: Endrick scoort na heldenrol bij Brazilië ook voor Palmeiras
© Pro Shots

Endrick stond dinsdagavond nog met de Braziliaanse ploeg op het veld in het Santiago Bernabéu, veel tijd om daar van bij te komen had de jongeling niet. Met zijn club Palmeiras speelde hij donderdagnacht in de Braziliaanse competitie Campeonato Paulista. Ook daar drukte Endrick direct zijn stempel op het duel. In de 53ste minuut maakte de aanvaller de 1-0 tegen Novorizontino, wat ook de eindstand van het duel zou zijn. Daarmee schoot Endrick Palmeiras naar de finale van het toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Endrick was het sowieso al een bijzondere week. Met zijn doelpunt tegen Engeland op zaterdag werd de zeventienjarige aanvaller de jongste doelpuntenmaker van deze eeuw voor Brazilië. Een paar dagen later maakte hij, in het stadion van zijn toekomstige club, zijn tweede interlanddoelpunt tegen Spanje.

Komende zomer, na zijn achttiende verjaardag, vertrekt het toptalent naar Real Madrid.

Spelersprofiel

Endrick


Geboortedatum:
21 juli 2006
Leeftijd:
17
Geboorteplaats:
Brasília
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Palmeiras
Nationaal team:
Brazilië
Nationaal team:
Brazilië Onder 23
Nationaal team:
Brazil Under 16
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.