Jesper en Uneken senior zo trots als een pauw na PSV-debuut

Reacties

De Uneken-familie gaat een heel mooi weekend beleven, hoewel dat ook nog een beetje afhangt van het resultaat van FC Twente. De maand van PSV-spits Jesper Uneken kan in ieder geval niet meer stuk na een doelpunt in zijn debuutwedstrijd, vader Peter Uneken bleef er iets langer voor in de kleedkamer.

Jesper en Uneken senior zo trots als een pauw na PSV-debuut
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
AZ
AZ

Uneken senior is assistent-trainer bij Twente en speelt zaterdagavond tegen Fortuna Sittard, maar voor die wedstrijd kreeg hij mee dat zoon Jesper debuteerde in de hoofdmacht van PSV. Toen Peter Uneken na het duel van PSV het veld opkwam in de Grolsch Veste, verraadde zijn grote glimlach dat hij de goal van zijn zoon had gezien. Ook de rest van de staf vierde het feestje met Peter Uneken mee.

Klik onder of boven de video om de beelden te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De debuterende doelpuntenmaker zelf kreeg de beelden van zijn vader te zien bij ESPN. 'Die glimlach, die is echt heel mooi. Supermooi die pure blijdschap.' Zelf grijnsde de negentienjarige Uneken ook van oor tot oor. 'Ik kreeg een staande ovatie in de kleedkamer en moest even de tafel op en een speech houden. Ik heb gezegd dat ik heel blij ben dat ik in dit fantastische team mijn debuut mocht maken, dat ik het niet beter gewenst kon hebben.'

Met zijn doelpunt als PSV-debutant treedt Uneken in de voetsporen van oud-spelers als Willy van der Kuijlen, Ronaldo en Piet Kruiver.

Uneken kon eerder al zijn debuut maken bij PSV, maar het kwam niet tot een invalbeurt. En dus moest de spits afwachten. 'Je hoopt vooral dat het een wedstrijd wordt waarin het kan. Vorige keer dat ik erbij was speelden we bij Ajax-uit, 1-1. Dat is niet echt het moment om in te vallen. Toen Joey Veerman de 4-1 maakte begon je te hopen. Het ging daarna zo snel allemaal. Iedereen zei dat ik ervan moest genieten en dat heb ik gedaan.'

Teamgenoot Joey Veerman genoot ook van het moment. Hij beschreef Uneken. 'Hij is eigenlijk gewoon een kopie van Luuk, maar dan vijftien jaar jonger. Hij wordt ook Luuk junior genoemd in de kleedkamer. Als je dan zo binnen de lijnen komt en je schiet de bal binnen, heb je het goed gedaan.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.