Japanse deals lonken voor FC Groningen

Reacties

Niet alleen in Groningen, maar ook in Japan was de eerste competitietreffer van Ritsu Doan het gesprek van de dag. De Japanse middenvelder scoorde namens FC Groningen tegen PEC Zwolle en was wederom een van de lichtpuntjes.

Japanse deals lonken voor FC Groningen

Commercieel directeur Robbert Klaver ziet kansen. 'Ritsu is allereerst een goede voetballer. Dat is het belangrijkst. Daarnaast vertegenwoordigt hij een commerciële waarde. Vanmorgen kreeg ik nog een mailtje uit Japan. Er zijn al tv-partijen geïnteresseerd en we denken ook na over merchandising', aldus Klaver tegenover VI.

'Het wordt pas echt interessant als hij opgeroepen wordt voor het nationale elftal. De Japanners zijn nu al druk met de Olympische Spelen van 2020 die in Tokio worden georganiseerd. Een talentvolle Japanse voetballer in Nederland is dus erg interessant.'

Ondanks de goal van Doan ging Groningen zaterdag onderuit bij PEC (3-2). De ploeg van trainer Ernest Faber staat na zeven duels op een teleurstellende twaalfde plaats. Doan (19) speelde in Zwolle zijn eerste negentig minuten vol, eerder deed hij 63 minuten mee tegen SC Heerenveen en 72 tegen FC Twente.

Samenvatting PEC Zwolle - FC Groningen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.