Janssen trefzeker bij belangrijke zege Van Bommel

Reacties

Mark van Bommel heeft met Royal Antwerp uitstekende zaken gedaan. Mede door een benutte strafschop van Vincent Janssen won Antwerp met 2-0 van directe concurrent AA Gent. Het gat tussen beide ploegen is nu opgelopen tot acht punten.

Janssen trefzeker bij belangrijke zege Van Bommel
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
2 - 0
Gent
Gent

De strijd om een plekje bij de bovenste vier, wat in België recht geeft op deelname aan de kampioenspoule, is in volle gang. Gent stond op voorhand op de vijfde plek en kon de marge richting Antwerp bij een zege weer terugbrengen tot twee punten. De uitploeg schoot dan ook uit de startblokken met een kopbal van voormalig Heerenveen-speler Sven Kums, die op de lat belandde.

Vanaf dat moment was de ploeg van Van Bommel wakker geschud en binnen tien minuten kwam Antwerp op voorsprong. Een schot van Janssen werd in eerste instantie nog geblokt, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Michel Ange Balikwisha terecht. Hij schoot vanaf de rand van de zestien meter beheerst laag in de hoek.

Bij Antwerp was Janssen overigens niet de enige Nederlander in de basis. Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp, die later nog geel kreeg voor het wegschieten van een bal, verschenen ook aan de aftrap. Voormalig Ajacied Toby Alderweireld stond centraal achterin, terwijl Viktor Fischer vanaf de bank moest toekijken.

Na ruim een uur spelen zag hij hoe Antwerp een penalty meekreeg. Invaller Bruno Godeau kreeg, terwijl hij op de grond lag, ongelukkig de bal tegen zijn arm en de scheidsrechter vond dat genoeg voor een strafschop. Janssen schoot overtuigend raak in de linkerhoek en maakte daarmee alweer zijn elfde treffer van dit seizoen.

Door de zege staat Van Bommel nu wat steviger op de derde plek, met een achterstand van zeven punten op koploper Racing Genk, dat ook nog een wedstrijd minder speelde. Union St. Gilloise staat op plaats twee en het Club Brugge van Noa Lang en Bjorn Meijer sluit de top vier.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.