Jansen ziet AZ in de 'Volendam-val' lopen: 'Hele week op gehamerd'

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen baalde na het gelijkspel tegen FC Volendam van nieuw puntenverlies in de strijd om de koppositie in de Eredivisie. De oefenmeester had zijn ploeg nog gewaarschuwd voor de kracht van de Volendammers.

Jansen ziet AZ in de 'Volendam-val' lopen: 'Hele week op gehamerd'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 1
AZ
AZ

Volendam leek na een kopgoal van Xavier Mbuyamba op weg naar een zege op AZ, maar Jens Odgaard bezorgde de Alkmaarders nog een punt. De Deen scoorde nadat Volendam-spits Gaetano Oristanio rood kreeg. 'We hebben onnodig twee punten verspeeld, al verdient Volendam ook de credits', concludeerde AZ-trainer Jansen na het gelijkspel in gesprek met ESPN.

'De speelwijze van Volendam is best lastig. Dat moet je niet onderschatten, met zoveel mensen achter de bal. Wij moeten dan geduldig zijn, want de counter hangt in de lucht. We hebben de diepte gezocht, maar we waren niet zuiver genoeg. Ook niet in de afstemming voorin. We krijgen nog wel twee, drie momenten en dan moet je prikken, scherp zijn', aldus Jansen.

'Nu hebben we het geluk van de rode kaart en toch nog een goal. Maar elke keer als je punten verspeelt, is het vervelend. Het is ons ook te vaak overkomen dat we wedstrijden uit handen geven. Nu komen we op achterstand door één moment waarop we de hele week hebben gehamerd. Je zag dat eerder ook al tegen Ajax', zei Jansen over een vrije trap van Carel Eiting, waaruit Mbuyamba de openingsgoal maakte.

Volendam-trainer Wim Jonk dacht te kunnen stunten tegen AZ. 'We voelden dat we konden winnen. Maar als je met tien man moet spelen, geeft dat toch een ander gevoel. Het was niet slim van Gaetano, het was een beetje een wilde actie. Hij raakte 'm (Jordy Clasie, red.) heel ongelukkig. Dan moet je daar rood voor geven. De beelden spreken voor zich. Hij had gewoon mee moeten lopen', besluit Jonk.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.