Jans wijst Slot op 'theatraal' Feyenoord en hoopte op rode kaart voor Bijlow

Reacties

FC Twente-trainer Ron Jans stoorde zich zondag aan het gedrag van enkele Feyenoord-spelers tijdens de Eredivisietopper in De Grolsch Veste. De coach van de Tukkers kon zich daarom ook niet helemaal vinden in uitlatingen van collega-trainer Arne Slot.

Jans wijst Slot op 'theatraal' Feyenoord en hoopte op rode kaart voor Bijlow
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Slot was na het gelijkspel witheet over een niet gegeven penalty na een handsbal van Twente-aanvoerder Robin Pröpper en oordeelde dat de thuisclub verder is met 'slimmigheidjes'. Slot doelde op overtredingen maken en de scheidsrechter bespelen.

Jans werd op de persconferentie na de wedstrijd gevraagd naar zijn reactie op de woorden van Slot: 'Ik vond ons niet zozeer slimmer met duwtjes of overtredingen, maar onze ervaren spelers hebben het goed gedaan. Ik vond het theater van de Rotterdamse kant vandaag sterker. Dat begon met Justin Bijlow, zijn uittrappen duurden elke keer wel heel lang. En wat hij met die bal deed toen hij ver uit zijn doel was, was slim. Rood kun je niet geven, maar het was wel zwaar spelbederf. Ik hoopte dat Bijlow nog een tweede gele kaart zou krijgen voor tijdrekken, dan had hij eraf gemoeten.'

Kampioensrace
Of Feyenoord wat betreft Jans kampioenskandidaat nummer één is dit seizoen? 'Wiskundig gezien wel. Ze zijn vast nummer één bij favoriet bij de bookies. En als je bij Twente een punt pakt doe je het hartstikke goed. We hebben in alle topwedstrijden laten wij zien dat we minimaal gelijkwaardig zijn', vertelde Jans, die met Twente de vijfde plaats bezet. Het gat met koploper Feyenoord is zes punten.

Jans ging ook nog in op zijn besluit om Michel Vlap in de rust te vervangen door Sem Steijn. 'De discussie over het rendement van Vlap is al langere tijd gaande. Hij speelde ongelukkig en oogde gespannen na een paar momenten van balverlies. In topduels hebben we iemand op 10 nodig die aanspeelbaar is, een bal kan vasthouden en goed in de combinatie is. Michel is daarin vaak wat sterker, maar vandaag niet. Sem deed het prima. Het is een enorme luxe om hem in te kunnen brengen. Ze zullen het met elkaar moeten uitvechten.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.