Jans verheugt zich op terugkeer in Groningen: 'Moet het laten zien'

Reacties

Ron Jans kijkt met veel vertrouwen uit naar zijn terugkeer bij FC Groningen. De coach werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe technisch manager van de club.

Jans verheugt zich op terugkeer in Groningen: 'Moet het laten zien'

Het wordt de eerste bestuursfunctie voor Jans, die op 1 september Peter Jeltema opvolgt in Groningen. De 58-jarige Zwollenaar beseft dan ook dat hij zich moet bewijzen bij de club waar hij van 2002 tot 2010 werkzaam was als trainer.

'Een goed paard is nog geen goede ruiter. Ik moet het eerst maar laten zien, dus vandaar het contract van één jaar', aldus Jans, die tijdens een etentje met directeur Hans Nijland werd gevraagd om terug te keren bij de club. 'Ik heb niet gesolliciteerd, we waren er heel snel uit. Ik heb er veel zin in. Ik wil graag kijken of deze functie bij mij past.'

Jans zou eigenlijk docent worden in de vernieuwde opleiding tot Coach Betaald Voetbal. Maar toen Leon Vlemmings – hij zette de nieuwe opleiding op – plotseling naar Go Ahead Eagles vertrok, zag ook Jans af van die uitdaging.

Nijland is blij met het strikken van Jans. 'Er is sprake van groot enthousiasme bij ons beiden. Hij is de logische opvolger van Peter Jeltema.' 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.