Jans keert terug bij FC Groningen

Reacties

Ron Jans wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de opvolger van Peter Jeltema. De 58-jarige Zwollenaar zal de functie van technisch manager in eerste instantie voor een jaar vervullen, maar bij de club bestaat de hoop dat Jans die rol na evaluatie langer zal gaan bekleden.

Jans keert terug bij FC Groningen

Jeltema stopt op 1 september na drie jaar als technisch manager. Het voormalig hoofd opleiding is na negentien jaar bij FC Groningen toe aan een andere uitdaging, al zijn er ook geluiden dat hij niet geheel happy meer was in zijn huidige functie.

Het besluit van Jeltema kwam voor zowel Jans als FC Groningen op een gunstig moment, aangezien beide partijen al twee maanden met elkaar in gesprek waren over een eventuele samenwerking. Lang kwamen ze er niet uit aangezien de coach weinig voelde voor enkel een adviseursrol. Jans leek vervolgens op weg naar Zeist waar hij docent zou worden in de vernieuwde opleiding tot Coach Betaald Voetbal. Maar toen Leon Vlemmings – hij zette de nieuwe opleiding op – plotseling naar Go Ahead Eagles vertrok, zag ook Jans af van die uitdaging.

Het is geen geheim dat Jans op zoek was naar een nieuwe functie waarin hij zich verder kan ontwikkelen. Als technisch manager heeft hij de beslissingsbevoegdheid om de fluwelen revolutie binnen FC Groningen samen met manager Topsport en Talentontwikkeling Gerard Kemkers handen en voeten te geven. De club wil op een meer wetenschappelijke manier en met gebruik van data het voetbalbedrijf professionaliseren.

Jans was de afgelopen jaren uiterst succesvol bij PEC Zwolle. Met die club won hij de beker en de Johan Cruijff Schaal. Jans gaat nu voor de derde keer in aan de slag bij FC Groningen. Hij speelde er van 1982 tot en met 1984 en hij stond van 2002 tot en met 2010 als trainer aan het roer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.