Jans: 'Menig komt van Ajax, maar heeft keihard gewerkt'

Ondanks het verspelen van een comfortabele marge tegen NEC was PEC Zwolle-trainer Ron Jans te spreken over zijn ploeg. Zijn collega Ernest Faber ging in de rust wel tekeer tegen zijn spelers.

'Als een 2-0 voorsprong wordt verspeeld, roepen trainers altijd dat dat niet mag', aldus Jans tegen FOX Sports na de 2-2 in De Goffert. Maar de trainer van PEC Zwolle weigerde dergelijke bewoordingen te gebruiken voor zijn ploeg.

Sterker nog, Jans was vol lof over zijn spelers. 'We hebben geknokt. Na de 2-2 was het mentaal heel zwaar. Bijvoorbeeld Queensy Menig, die komt van Ajax, maar hij heeft keihard gewerkt. Daar ben ik trots op. Als je op zo'n manier een verdiend gelijkspel weghaalt, dan kan ik er wel mee leven.'

Jans had een 'hartstikke leuke' wedstrijd gezien in Nijmegen. 'We verdienden niet te verliezen, maar NEC ook niet', aldus de PEC-trainer. De liefhebber in hem werd verwend met de 2-2. 'Als je dan toch een 2-0 voorsprong moet verspelen, dan moeten ze zó maar gelijkmaken. Wat een geweldige goal van Anthony Limbombe.'

Te laag tempo
NEC-trainer Ernest Faber was niet tevreden met de manier waarop zijn team aan het duel begon. 'In de eerste helft hadden we het namelijk enorm moeilijk', zei hij. In de aanloop naar de wedstrijd vroeg hij nog extra nauwkeurigheid in balbezit van zijn manschappen. Maar daar was zondag tijdens het eerste bedrijf weinig verbetering in te zien. 'We hadden te veel tijd nodig, speelden in een te laag tempo.'

Door het zwakke spel van de Nijmegenaren stond het bij rust 0-2. In de tweede helft trok NEC de stand alsnog gelijk. 'Ik ben in de rust flink tekeergegaan', vertelde Faber. 'We hebben daarna karakter getoond. In eigen huis moet je extra laten zien wat je in je mars hebt. In de tweede helft konden we dat wél opbrengen. Daarom ben ik tevreden met een punt.'