Jans krijgt zijn zin en begroet Locadia in Verenigde Staten

Reacties

Jürgen Locadia vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. Zoals vrijdagochtend al werd vermoed gaat de aanvaller aan de slag bij FC Cincinnati, waar Ron Jans hoofdtrainer is. Zondagavond laat (Nederlandse tijd) arriveerde Locadia in de VS om zijn transfer af te ronden. 

Jans krijgt zijn zin en begroet Locadia in Verenigde Staten
© Pro Shots

Cincinnati, dat met Gerard Nijkamp ook een Nederlandse technisch directeur heeft, eindigde in het afgelopen seizoen kansloos onderaan in de Eastern Conference van de Major League Soccer. In de Verenigde Staten is echter geen degradatieregeling, dus de ploeg speelt ook komend seizoen weer op het hoogste niveau. Met Locadia als nieuwe spits hoopt Cincinnati op wat meer succes in het nieuwe voetbaljaar.

Locadia moet overkomen van Brighton & Hove Albion, dat de 26-jarige aanvaller sinds afgelopen zomer verhuurde aan 1899 Hoffenheim. In Duitse dienst speelde Locadia elf competitiewedstrijden, waarvan slechts vijf als basisspeler, en maakte hij vier doelpunten. De laatste keer dat hij in de Bundesliga negentig minuten mocht meedoen was in november.

Voormalig PSV'er Locadia genoot dus niet het volledige vertrouwen van Alfred Schreuder, maar Jans is maar wat blij met de komst van zijn landgenoot. Na de 3-0 overwinning op Phoenix Rising, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, zei de coach al dat hij zich zorgen maakte over het gebrek aan scorend vermogen in zijn ploeg. Locadia moet dat probleem voor een deel oplossen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.