Jans en Van Wonderen hebben hun eigen kijk op 'doelpunt van het jaar'

FC Twente won donderdagavond in de play-offs om Europees voetbal met 1-2 van SC Heerenveen door een goal diep in blessuretijd. De meeste voldoening haalde trainer Ron Jans echter uit een ander moment.

sc Heerenveen
1 - 2
FC Twente
FC Twente

'Het doelpunt van het jaar', noemde Jans de eerste treffer van zijn ploeg in Friesland namelijk. Na een aanval over vele schijven belandde de bal op rechts bij Václav Cerny, die na een dubbele één-twee met eerst Michel Vlap en daarna Manfred Ugalde beheerst afrondde. Jans: 'Keer op keer inspelen en doorbewegen, dan die één-tweetjes, in totaal gingen we langs zes of zeven verdedigers. Prachtig.'

De verliezende trainer Kees van Wonderen had dat doelpunt door een andere bril bekeken. 'Het is een goeie goal, maar als ik naar het verdedigende aspect kijk, dan had ik van onze kant liever wat andere dingen gezien. Ze kunnen door het centrum zo doorlopen… ' De coach van Heerenveen vond zijn ploeg in die fase sowieso veel ontzag tonen voor de tegenstander. 'Het was heel netjes in het begin. Pas in de tweede helft durfden we meer, voelden we dat er iets te halen viel. Daardoor kantelde het spelbeeld ook, dat vind ik een compliment waard richting een tegenstander als FC Twente.'

Door een goal in extremis van Manfred Ugalde gaat Heerenveen zondag echter met een beroerde uitgangspositie naar Enschede. Jans: 'Een minuut eerder ontsnapten we nog door een bal die bij ons tegen de paal gaat. Het voelt altijd goed om in blessuretijd aan het langste eind te trekken.'