Jans adviseert: 'Lachman zou niet misstaan in Oranje'

PEC Zwolle-trainer Ron Jans is van mening dat zijn centrale verdediger Darryl Lachman in aanmerking komt voor een oproep voor het Nederlands elftal.

Lachman maakt dit seizoen een goede indruk in de achterhoede van PEC Zwolle, wat leidde tot interesse van FC Utrecht. Jans, die eerder met hem werkte bij FC Groningen, linkte hem tegenover FOX Sports zelfs aan Oranje. 'Darryl heeft een lange omweg nodig gehad om te groeien. Als hij nog een stapje maakt als persoonlijkheid, dan is hij echt heel goed. Ik vind hem een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Als ik kijk welke jongens nu worden opgeroepen voor het Nederlands elftal, dan zal Lachman daar niet misstaan.'

Op bezoek bij zijn oude club FC Groningen sleepte Jans met Zwolle een 0-0 gelijkspel uit het vuur, mede dankzij een aantal sterke reddingen van doelman Diederik Boer. Jans kon dan ook leven met de uitslag. 'Dit is de eerste keer dat ik bij PEC Zwolle tevreden ben met een punt. In het eerste half uur hadden we het erg moeilijk. We kwamen maar heel moeizaam onder de druk van Groningen uit. Ik denk dat Groningen meer recht had op de overwinning dan wij, dus ik denk dat we met een gelijkspel tevreden moeten zijn.'

Van de Looi: 'Te veel kansen nodig'
FC Groningen-coach Erwin van de Looi zag zijn elftal een aantal goede mogelijkheden niet benutten, maar waardeerde de inzet van zijn elftal. 'Thuis tegen PEC Zwolle ga je natuurlijk altijd voor de overwinning. Ik vond dat we in de eerste helft op voorsprong hadden moeten komen. Normaal gesproken zijn we wel in staat uit vijf kansen een doelpunt te maken, maar dat was in deze wedstrijd niet zo. Na rust zag je dat het spel ons uit handen glipte, maar ik vind dat je het team niets kwalijk kan nemen.'