Janmaat kijkt uit naar rol als 'wingback' bij Watford

Reacties

Daryl Janmaat keert bij Watford terug op een bekende positie. Manager Walter Mazzarri gaat hem als aanvallende back gebruiken. Daar speelde Janmaat ook op het WK in Brazilië.

Janmaat kijkt uit naar rol als 'wingback' bij Watford

De Italiaanse manager van Watford speelt in een 3-5-2-systeem, waardoor Janmaat een wingback wordt. In de eerste twee Premier League-wedstrijden, tegen Southampton en Chelsea, stond Nordin Amrabat op die positie. 'Het is de bedoeling dat ik aan de rechterkant als wingback ga spelen, met veel aanvallende impulsen', zegt de 27-jarige verdediger in een interview met zijn makelaarskantoor Wasserman.

Oranje
Twee jaar geleden speelde Janmaat bij het Nederlands elftal nog op die positie tijdens het WK in Brazilië. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal bereikte de halve finale met zijn 3-5-2-formatie. 'De manier van spelen spreekt me inderdaad erg aan, die past heel goed bij mijn type spel', aldus Janmaat, die bij Feyenoord ook wel eens in die tactiek op de flank mocht opdraven. De huidige bondscoach, Danny Blind, speelt in een 4-3-3-systeem. Janmaat werd onlangs opgenomen in de voorselectie voor de interlands tegen Griekenland en Zweden.

Door zijn overstap van Newcastle United naar Watford blijft Janmaat actief op het hoogste niveau in Engeland. 'Dat is wat ik het liefst wil: spelen in de Premier League. Daarom heb ik voor Watford gekozen, het is een ambitieuze club. De status van de clubs onder de topvijf in Engeland zegt niets over wel of niet handhaven, want de Premier League is een ontzettend zware en onvoorspelbare competitie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.