Janmaat kan eindelijk juichen na zege op Krul in degradatiekraker

Reacties

Met de terugkeer in de Premier League klonken er ook weer voorzichtig geluiden over een Oranje-rentree voor Tim Krul. De doelman heeft door de nederlaag tegen Watford andere zaken aan zijn hoofd.

Janmaat kan eindelijk juichen na zege op Krul in degradatiekraker
Norwich City
Norwich City
0 - 2
Watford
Watford

Sinds de rentree in de Premier League trekt Krul met overtuigende optredens de aandacht bij promovendus Norwich City. Hij denkt stiekem ook aan een rentree voor Oranje, waar hij in oktober 2015 voor het laatst onder de lat stond. 'Ik weet dat ik in de gaten word gehouden, maar ook dat de trainer graag aan een vast elftal vasthoudt. Ik moet gewoon mijn best blijven doen.'

De definitieve selectie voor de laatste kwalificatieduels van Oranje liet zien dat er wel degelijk ruimte is voor een aanpassing aangezien Marco Bizot onverwachts geen deel uit maakt van het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman.

Krul mag dankzij zijn spel in het doel van The Canaries Oranje in zijn hoofd houden. Maar de sterke vorm van de 31-jarige goalie ten spijt, Norwich City stond na elf speelrondes voorlaatste in de Premier League met alleen Watford onder zich.

De ontmoeting met Watford was dan ook een cruciale confrontatie. Voor Krul en co werd het een deceptie. In de tweede minuut dwong een treffer van Gerard Deulofeu Norwich tot een achtervolging. Kort na rust werd de opgave nog moeilijker nadat Andre Gray met enig fortuin de 0-2 had gemaakt. Het schot werd van richting veranderd, waardoor Krul kansloos was.

Ondanks de uitsluiting van Watford-verdediger Christian Kabasele – hij kreeg na ruim een uur zijn tweede gele kaart – zag Norwich geen kans de nederlaag te voorkomen. Watford, waar Daryl Janmaat de negentig minuten volmaakte, klom door de eerste zege van het seizoen naar de achttiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.