Janmaat haakt toch af: 'Kwestie van goed herstellen'

Reacties

Daryl Janmaat verlaat alsnog het trainingskamp van Oranje. De verdediger van Watford meldde zich begin deze week al af voor de trainingsstage nadat hij zondag tijdens de afsluitende Premier League-wedstrijd tegen Manchester City een hamstringblessure opliep. Toch was hij dinsdag in Noordwijk om een scan te maken.

Janmaat haakt toch af: 'Kwestie van goed herstellen'

'Het is hem niet geworden, de schade was te groot', legt Janmaat uit in gesprek met FOX Sports. 'Het was niet verstandig geweest. Ik heb met de dokter overlegd. Het risico was te groot. Bovendien heb ik een scheurtje in een pees. Het is nu een kwestie van goed herstellen en hopen dat ik er de volgende keer wel bij zit.'

Dinsdag meldden twaalf spelers zich voor een trainingsstage in Noordwijk. Op donderdag maakt de nieuwe bondscoach Dick Advocaat de definitieve selectie bekend voor de oefeninterlands tegen Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (9 juni).

Eerder op de dag werd bekend dat Advocaat vanwege verplichtingen met Fenerbahçe de oefenduels laat schieten en op 6 juni aansluit bij Oranje. Het trainingskamp in Portugal en de wedstrijden tegen Marokko en Ivoorkust staan daardoor nog onder leiding van Fred Grim en Frans Hoek, die ook na de komst van Advocaat en Ruud Gullit lid zullen blijven van de technische staf van het Nederlands elftal.

De twaalf spelers voor de trainingsstage in Noordwijk: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Bruno Martins Indi (Stoke City), Sergio Padt (FC Groningen), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Marten de Roon (Middlesbrough), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.