Janmaat (32) stopt en gaat verder als technisch manager ADO

Reacties

Daryl Janmaat gaat verder in een nieuwe functie bij ADO Den Haag. De 32-jarige ex-international zet een punt achter zijn loopbaan als prof en heeft een contract voor twee seizoenen getekend als technisch manager.

Janmaat (32) stopt en gaat verder als technisch manager ADO
© Pro Shots

Janmaat keerde anderhalf jaar geleden terug bij ADO, de club van zijn jeugd waar hij ook zijn doorbraak als prof beleefde. Door blessures kwam de voormalig speler van SC Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford sinds zijn terugkeer maar tot vijftien duels. Nu gaat de 34-voudig international, die met Oranje uitkwam op het WK 2014 in Brazilië, de nieuwe trainer Dirk Kuijt dus bijstaan in zijn eerste seizoen als hoofdcoach.

'ADO Den Haag is echt mijn club en heb geen seconde spijt gehad van mijn terugkeer naar de club anderhalf jaar geleden. Hoewel dat ik nog een contract had voor een jaar ben ik gaan twijfelen of ik wel door wilde gaan als voetballer. Mijn ambitie is om in de voetbalwereld actief te blijven, maar dan wel in een andere rol', legt Janmaat zijn overwegingen woensdagochtend uit op de website van de Keuken Kampioen Divisie-club.

'Toen ik de kans kreeg om deze functie te vervullen bij ADO Den Haag heb ik dan ook niet lang hoeven twijfelen', vervolgt Janmaat. 'Ik ben heel blij met deze fantastische kans en wil daarom de club bedanken voor het vertrouwen in mij. In deze functie zal ik mijn ervaringen van de voetbalwereld en het netwerk dat ik gedurende mijn profcarrière heb opgebouwd goed kunnen gebruiken. Dit is een ideale stap voor mij', besluit Janmaat.

Spelersprofiel

D. Janmaat


Geboortedatum:
22 juli 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Leidschendam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
80 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.