Jan Smit: 'Bestuur FC Volendam als één blok achter Jonk'

Reacties

Voor voorzitter Jan Smit van FC Volendam zijn het ingewikkelde tijden, nu bij zijn club een kampenstrijd woedt over de te volgen koers van de club. 'Ik voel me op zijn zachtst gezegd genaaid door wat er allemaal gebeurt', aldus de zanger.

Jan Smit: 'Bestuur FC Volendam als één blok achter Jonk'
© Pro Shots

Smit is sinds vorig jaar voorzitter van FC Volendam, de club waar hij als kind al op de tribune stond. In het bestuur zaten tot voor kort nog vijf andere leden. Maar dat aantal is de afgelopen weken min of meer gehalveerd. Twee leden zijn onlangs opgestapt, een derde heeft aangekondigd in maart te vertrekken. Aanleiding is een verschil van inzicht over de structuur van de club en de prominente positie daarin van Team Jonk, de medewerkers met wie Wim Jonk gezamenlijk in dienst trad toen hij in 2019 hoofdtrainer werd in het Kras Stadion. Dit zijn onder andere de technisch directeur en directeur voetbalontwikkeling van FC Volendam.

De raad van commissarissen heeft onlangs het bestuur opgedragen om de 'huidige constructie' met Team Jonk te beëindigen. Hun contracten dienen voor 1 april te zijn opgezegd, zo sommeerden de commissarissen. Onduidelijk is of Jonk en de andere werknemers daadwerkelijk moeten vertrekken. Mogelijk geldt dit slechts voor een enkeling of worden sommigen op een andere plek in de organisatie gezet.

Smit is verbolgen over dit besluit. Volgens hem is het niet aan de commissarissen maar aan het bestuur om een dergelijke beslissing te nemen. Hij en de anderen willen juist doorgaan op de ingezette koers met hoofdtrainer Jonk en de mensen om hem heen. 'Het bestuur staat als één blok achter Wim.'

De interne discussies hebben onder meer betrekking op financiën. Hoeveel kan FC Volendam uitgeven aan spelers? Wat zijn verantwoorde risico's? Daarvoor ontstonden interne discussies. 'Bij een topsportmentaliteit hoort ook dat je soms risico's neemt', zegt Smit. De artiest vindt het totaal 'van de gekke' dat sommige andere bestuursleden een probleem maken van het volgens hem overzienbare begrotingsgat. 'Kijkend naar wat we nu allemaal op het veld hebben staan.'

Lees meer over de problemen bij FC Volendam 

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.