James vergroot met heldenrol de waarde van de Chelsea-wingbacks

Reacties

Reece James was zaterdag van grote waarde voor Chelsea met twee goals tegen Newcastle United. De rechtsback vond voor het tweede duel op rij het net voor The Blues, die profiteerden van puntenverlies bij Liverpool en Manchester City.

James vergroot met heldenrol de waarde van de Chelsea-wingbacks

Met tweede harde schoten (met links en rechts), hoog in het doel, maakte verdediger James het verschil voor Chelsea op bezoek bij Newcastle. 'Ik denk dat mijn eerste goal de mooiste was, ook omdat die ik die met mijn linkervoet maakte. Ja, de bal vloog er mooi in', zei de rechtsback met een brede glimlach op zijn gezicht tegen de BBC.

Het duurde ruim een uur voordat Chelsea Newcastle echt in de problemen bracht. 'We wisten dat het een heel moeilijke wedstrijd zou worden. Er is veel gebeurd bij Newcastle sinds de start van het seizoen en je weet niet hoe ze daarmee omgaan', aldus James, die zag dat Jorginho met een benutte penalty de 0-3 op het scorebord bracht.

De social media-afdeling van Chelsea grapte na de wedstrijd over St. Reece James Park, verwijzend naar het stadion van Newcastle United: St. James Park.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Productieve backs
Voor James waren het zijn derde en vierde doelpunt in de Premier League van dit seizoen. De Engelse international vond vorige week ook tegen Norwich City (7-0) het net voor Chelsea. De Chelsea-backs blijken dit seizoen bijzonder productief: aan de linkerkant staat Ben Chilwell inmiddels op drie treffers.

De koploper in de Premier League heeft door de doelpunten van James en Jorginho nu drie punten voorsprong op nummer twee Liverpool, dat kostbare punten verspeelde tegenCrystal Palace stunt in Manchester door beroerde middag Laporte Brighton & Hove Albion. Nummer drie Manchester City ging zaterdag onderuit tegen Crystal Palace.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.