Jahanbakhsh bezorgt Veltman en Pröpper bekerclash met Van de Beek

Joël Veltman en Davy Pröpper hebben zich geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de League Cup. De beide Nederlanders speelden negentig minuten voor Brighton & Hove Albion, waar een oude bekende (wederom) schitterde.

Preston North End
0 - 2
Brighton & Hove Albion

Voor de van Ajax overgekomen Veltman was het zijn tweede optreden voor The Seagulls. In de vorige League Cup-ronde (een 4-0 zege op Portsmouth) debuteerde hij met een basisplek, maar in de eerste twee Premier League-wedstrijden van deze jaargang bleef hij op de bank. Pröpper mocht woensdagavond eveneens vanaf het begin spelen: tegen Portsmouth maakte hij zijn rentree na een achillespeesblessure, maar afgelopen weekend zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie.

De beide Nederlanders speelden aan de zijde van Alireza Jahanbakhsh (in de vorige ronde met een schitterende goal en een assist nog de grote man), maar zij konden voor rust allemaal geen gaatje slaan in de Preston-defensie. Dat lukte pas tien minuten na rust, en net als vorige week was Jahanbakhsh de gevierde man. En hoe: de Iraniër volleerde de bal werkelijk schitterend binnen. De eindstand werd een kwartier voor tijd bepaald door Alexis Mac Allister. In de volgende ronde speelt Brighton tegen het Manchester United van Donny van de Beek.

Fulham
Fulham
2 - 0
Sheffield Wednesday

Het werd uiteindelijk een makkelijke avond voor het naar de Premier League gepromoveerde Fulham, waar de deze zomer van Olympique Lyon gekochte Kenny Tete zat bij de thuisploeg niet bij de selectie. Bij de bezoekers mocht Joey Pelupessy (ex-Heracles Almelo) wél meedoen, maar hij kon niet voorkomen dat de Londenaren simpel wonnen. Na een halfuur was de eindstand al bereikt, dankzij doelpunten van Aboubakar Kamara en Boddy Reid.