Jacht op revanche mondt voor Jong Ajax uit in nieuw drama

Jong Ajax heeft opnieuw in het stof gebeten in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda zorgde voor de verrassing in Amsterdam.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 4
NAC Breda
NAC Breda

Vorige week beleefde Jong Ajax een dramatische avond tegen Jong FC Utrecht (7-2 nederlaag). Het allesbehalve overtuigende optreden van doelman Bruno Varela gaf extra stof tot nadenken vanwege diens rol in het Europa League-duel met Getafe van de Amsterdamse hoofdmacht.

De Portugees kon vanwege de regels in de Eerste Divisie - alleen inzetbaar tegen andere beloftenteams - geen revanche nemen met Jong Ajax. Met Dominik Kotarski op het doel en Noussair Mazraoui als rechtsback moesten de Amsterdamse beloftes zich herstellen van de uitglijder.

Na een half uur stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord op De Toekomst. Danilo Pereira opende de score met een kopbal na een voorzet van Naci Ünüvar. Brian Brobbey verdubbelde de marge op aangeven van Jurgen Ekkelenkamp. De spits revancheerde zich met zijn treffer voor zijn enorme misser kort daarvoor, toen hij op slechts enkele meters van het Bredase doel de bal over had gejaagd.

Vooraf werd stilgestaan bij het overlijden van Ajax-icoon Barry Hulshoff.

NAC Breda, dat vorige week stuntte met het uitschakelen van AZ, deed nog in de eerste helft wat terug. Finn Stokkers tikte vijf minuten voor rust van dichtbij de 2-1 binnen. Minder dan een half uur voor het einde hadden de Brabantse gasten de achterstand weggewerkt. Mounir El Allouchi, die in de eerste helft al het aluminium had geraakt, bracht met een halve omhaal de wedstrijd in evenwicht.

Mazraoui
Het leed was daarmee nog niet geleden voor Jong Ajax. Mazraoui viel geblesseerd uit en in de 72ste minuut profiteerde Jordan van der Gaag van een fout van doelman Kotarski. Zijn treffer bleek de opmaat voor een tweede tegenvaller op rij voor zijn vader Mitchell, immers de coach van Jong Ajax. Die zag hoe in blessuretijd El Allouchi met het afstraffen van een fout van Kotarski de wedstrijd definitief besliste.