Jaar na afketsen Liverpool-transfer gaat Fekir dan toch weg bij Lyon

Reacties

Nabil Fekir lijkt nu dan echt te gaan vertrekken bij Olympique Lyon. Volgens trainer Sylvinho is het een kwestie van tijd voordat de 26-jarige sterspeler, die vorig jaar nog naar Liverpool kon, zijn transfer te pakken heeft.

Jaar na afketsen Liverpool-transfer gaat Fekir dan toch weg bij Lyon

Sylvinho is nog maar net aangesteld als trainer van de club van Memphis Depay, of hij staat op het punt met Fekir misschien wel zijn belangrijkste speler kwijt te raken. 'Het is erg waarschijnlijk dat hij vertrekt', zei de Braziliaanse oud-international, deze zomer aangesteld als opvolger van Bruno Genesio, op een persconferentie. 'Hij onderhandelt momenteel over zijn transfer. We weten niet wanneer het rond is, maar voor hem en voor de club zou het beter zijn als dat zo snel mogelijk gebeurt.'

Fekir lijkt op weg naar Real Betis, dat in de Franse international de vervanger ziet van Giovani Lo Celso. De Argentijnse spelmaker wordt op zijn beurt al tijden in verband gebracht met een transfer naar Tottenham Hotspur, al vormt de hoge vraagprijs die Betis hanteert (75 miljoen euro) volgens Spaanse media vooralsnog een struikelblok. De circa 25 miljoen euro die Fekir moet kosten is daarbij vergeleken een schijntje, zeker gezien het feit dat Liverpool vorig jaar nog 65 miljoen wilde betalen.

Die transfer ging destijds niet door, naar verluidt omdat Fekir niet door de medische keuring kwam. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas liet eerder al weten dat hij deze zomer zou meewerken aan het vertrek van zijn aanvoerder, wiens contract volgend jaar afloopt. Sylvinho vindt het jammer. 'Hij is een geweldige speler, een voetballer van een heel hoog niveau. Hem op de training met een bal zien dribbelen is al een genot op zich. Natuurlijk zullen we hem missen', aldus de nieuwe trainer van Lyon.

Het naderende vertrek van Fekir past naadloos in de drukke transferzomer van Lyon. De nummer drie van Frankrijk verkocht middenvelder Tanguy Ndombéle voor zestig miljoen euro aan Tottenham en linksback Ferland Mendy voor 48 miljoen aan Real Madrid. Daar tegenover staat de komst van voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen, het van concurrent Lille afkomstige duo Thiago Mendes en Youssouf Koné en de Braziliaanse middenvelder Jean Lucas. Totale kosten: 63 miljoen.

'Real Madrid is zijn droomclub, maar Klopp en Liverpool passen goed bij Memphis'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.