Italië ziet WK-kansen vanwege Ecuador-onderzoek: 'Concreter dan gedacht'

Reacties

In Italië bestaat nog de hoop alsnog een plaats op het WK te veroveren. De situatie met Oranje-opponent Ecuador biedt de Azzurri hoop.

Italië ziet WK-kansen vanwege Ecuador-onderzoek: 'Concreter dan gedacht'
© Pro Shots

'Het is concreter dan jullie denken', wakkert Franco Chimenti in GR Parlamento de hoop aan. De gewezen bestuurder van het Italiaans Olympisch Comité verwijst naar het onderzoek naar mogelijke onreglementaire praktijken van Ecuador.

De Oranje-opponent zou in de strijd om een WK-ticket een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld. Volgens Chili, dat buiten de boot viel in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie, zouden alle duels waarin de bewuste Byron Castillo speelde in een reglementaire nederlaag moeten worden omgezet.

De FIFA is een onderzoek begonnen. Volgens Chimenti kan het eventueel vrijkomende WK-ticket naar Italië gaan. 'Een ander land wordt de vervanger en de FIFA-reglementen zeggen dat dat het land moet worden dat het hoogste staat op de FIFA-ranking. En dat is Italië.'

Dat lijkt echter een van de twee opties die bij de FIFA op tafel liggen, mocht Ecuador het WK-ticket daadwerkelijk verliezen. Want mogelijk worden alle wedstrijden met Castillo in een nederlaag omgezet, waardoor Chili als vervanger naar Qatar mag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.