Italië raakt niet uitgepraat over Camarda (15): opa Pioli en huilende ouders

Reacties

Het was een bijzonder moment in de Serie A-wedstrijd tussen AC Milan en Fiorentina. In de 83ste minuut werd de vijftienjarige Francesco Camarda recordhouder in het Italiaanse voetbal door te debuteren op het hoogste niveau. Onder toeziend oog van zijn trotse - en emotionele - ouders en 'opa' Stefano Pioli.

Italië raakt niet uitgepraat over Camarda (15): opa Pioli en huilende ouders
© Pro Shots

Op 14 oktober 2021 duikt de naam van Camarda voor het eerst op in de systemen van VI. De toen dertienjarige spits werd uitgelicht in een stuk met statistieken, waarin stond dat hij in drie seizoenen liefst 483 keer had gescoord. Twee jaar later pakte hij ook de spotlights op een hoger niveau, namelijk de Youth League.

De spits werd zo bekender bij een groter publiek, maar is sinds zaterdagavond het gesprek van de dag in Italië. Op een leeftijd van vijftien jaar, acht maanden en vijftien dagen kwam hij in het veld voor Luka Jovic, de clubleiding van AC Milan moest speciaal voor Camarda dispensatie aanvragen. De ouders van Camarda waren aanwezig in San Siro en konden de emoties maar moeilijk bedwingen toen hun zoon het heilige gras in Milaan betrad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Coach Stefano Pioli werd uiteraard gevraagd naar de piepjonge spits, die mocht invallen omdat aanvallers als Olivier Giroud, Rafael Leão en Noah Okafor niet inzetbaar waren. 'Hij is een geweldige kerel, hij traint goed en we hadden zijn frisse inbreng nodig. Hij is erg jong, maar zeer volwassen voor zijn leeftijd. We zijn heel erg blij voor hem', zei Pioli toen hij tot een ingeving kwam. 'Ik had zijn opa kunnen zijn…'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.