483 goals in drie seizoenen: een superster in wording of de nieuwe Bojan?

Reacties

Francesco Camarda staat flink in de spotlights in Italië. Geen probleem als je deze spits niet kent, het gaat namelijk om een dertienjarige jongen die uitkomt in een van de jeugdelftallen van AC Milan. Zijn prestaties zijn echter ongekend.

483 goals in drie seizoenen: een superster in wording of de nieuwe Bojan?
© Instagram Francesco Camarda

Journalist en (data)scout Francesco Pagani gooide de statistieken online, waardoor de voetbalwereld weer eens werd herinnerd aan de parel in de jeugdopleiding van AC Milan. In drie seizoenen was de jonge Camarda goed voor liefst 483 doelpunten. Met een gemiddelde van zo'n vijf doelpunten per wedstrijd spreekt de scoringsdrift van het jonkie tot de verbeelding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het seizoen 2017/18 was het liefst 247 keer raak in veertig wedstrijden, deze bizarre lijn zette Camarda door in de seizoenen 2018/19 en 2019/20. De Italiaanse spits verdween door de coronacrisis uit beeld, omdat er in Italië lang geen jeugdwedstrijden werden afgewerkt. Het seizoen 2019/20 werd dan ook voortijdig afgebroken, Camarda was aardig op weg met 64 goals achter zijn naam.

Camarda werd geboren in 2008, gaan we hem in 2025 in het eerste elftal van AC Milan zien? Het verleden heeft helaas vaak genoeg uitgewezen dat zelfs met dit soort cijfers een toekomst in de wereldtop geen vanzelfsprekendheid is.

Bojan is wat dat betreft het beste voorbeeld. Hij verbrak als jeugdspeler van Barça records van Lionel Messi, maar mag Stoke City, 1. FSV Mainz 05, Alavés, Impact de Montréal en Vissel Kobe als laatste werkgevers noemen. Ook Javier Portillo liet als jeugdspeler een clublegende (Raúl) in zijn schaduw staan, maar de spits speelde uiteindelijk bijna net zoveel wedstrijden op het tweede als op het eerste niveau in Spanje.

Terug naar Camarda, die het dit seizoen tegen wat oudere tegenstanders mag laten zien. Hij speelt inmiddels in het elftal waar ook de zoon van Clarence Seedorf actief is. Met drie goals in zijn eerste twee wedstrijden is Camarda voor zijn doen slecht begonnen aan het seizoen, maar laten we vooral in de gaten houden of de dertienjarige aanvaller weer alle records gaat breken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.