Italië hoopvol na ruime nederlaag tegen 'onmenselijk' Spanje

Reacties

Italië ging zaterdagavond kansloos ten onder tegen Spanje: 3-0. Bondscoach Giampiero Ventura weigert bij de pakken neer te zitten en heeft nog alle vertrouwen dat de Azzurri zich plaatsen voor het WK in Rusland.

Italië hoopvol na ruime nederlaag tegen 'onmenselijk' Spanje

Door twee treffers van Isco en een doelpunt van Álvaro Morata ligt Spanje op koers voor het directe WK-ticket. Italië moet zich naar alle waarschijnlijkheid via de play-offs zien te plaatsen voor het eindtoernooi in Rusland. 'Er was vandaag een verschil in fysiek en in kwaliteit', sprak Ventura tegenover Rai Sport.

'We kwamen 2-0 achter door hun eerste twee schoten op doel', analyseerde de bondscoach van de Azzurri. 'Daarvoor hadden wij de beste mogelijkheden en trad David de Gea een aantal keer uitstekend op. We zijn mensen, voor Spanje geldt dat wat minder…', doelde de bondscoach op de enorme kwaliteit bij de opponent.

Ventura heeft nog genoeg vertrouwen in zijn elftal in de strijd om een WK-ticket. 'Eén zo'n wedstrijd heeft geen invloed op ons zelfvertrouwen.' Ook Lorenzo Insigne laat zich niet uit het veld slaan door de nederlaag in Madrid. 'Het was zeker niet goed vandaag, maar van deze wedstrijden leer je. Nu moeten we ons focussen op de wedstrijd van dinsdag tegen Israël. We zullen vechten tot het einde en ons uiteindelijk plaatsen voor het WK.'

Buffon
Gianluigi Buffon stond zaterdagavond voor de 170ste keer onder de Italiaanse lat, maar moest drie Spaanse treffers incasseren. Volgens de ervaren doelman waren de Italianen geïmponeerd door Bernabéu. 'Het is ontzettend lastig om hier te spelen. Dit stadion en de 90.000 fans kunnen zeker invloed hebben op een wedstrijd.'

Gianluigi Buffon kon de nederlaag van Italië niet voorkomen.
Gianluigi Buffon kon de nederlaag van Italië niet voorkomen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.