Italiaanse sportbijbel plaatst Amrabat tussen absolute wereldsterren

Reacties

Sofyan Amrabat staat er bijzonder goed op in Italië. Volgens de gerenommeerde sportkrant La Gazzetta dello Sport zijn er maar zeven spelers die afgelopen seizoen in de Serie A beter presteerden dan de middenvelder. Hij staat dan ook in een schitterend lijstje.

Italiaanse sportbijbel plaatst Amrabat tussen absolute wereldsterren
© Pro Shots

Amrabat kende een geweldig eerste (en meteen ook laatste) seizoen bij Hellas Verona. De door FC Utrecht opgeleide middenvelder kwam via de Domstedelingen, Feyenoord en Club Brugge vorig jaar in de Serie A terecht. Daar maakte hij vrijwel vanaf het begin indruk, hetgeen hem interesse van de nodige Italiaanse topclubs opleverde. In januari besloot Amrabat om in de zomer de overstap te maken naar Fiorentina.

Dat hij misschien nog wel een stapje hoger had aangekund, bewijst een groot artikel in La Gazzetta dello Sport van dinsdagochtend. De roze sportkrant heeft namelijk een lijst van de honderd beste spelers in Italië gepubliceerd. Om in aanmerking te komen voor een plekje op de lijst moesten spelers afgelopen seizoen minimaal vijftien duels hebben gespeeld, waarna er is gekeken naar beoordelingen in wedstrijden, doelpunten, hoe constant de spelers presteerden en welke invloed zij hadden op het elftal en de eindklassering.

Sterkhouder
In dat kader scoort Amrabat volgens La Gazzetta dus geweldig. Erkende goalgetters Paulo Dybala (Juventus), Ciro Immobile (de Serie A-topscorer van Lazio) en Cristiano Ronaldo (superster van Juve) vormen de topdrie, daarachter staan Alejandro Papu Gomez (aanvoerder van stuntploeg Atalanta Bergamo), Romelu Lukaku (topspits van Internazionale), Luis Alberto (steunpilaar van Lazio) en Zlatan Ibrahimovic (de oude vedette die voor een groot deel voor de opleving van AC Milan zorgde).

Achter die zeven grote namen staat dus die van Amrabat, die door de fans van de nummer negen van de Serie A al werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hij was dit seizoen in 33 van de 38 wedstrijden basisspeler, één keer viel hij in. In de rest van de wedstrijden was hij niet beschikbaar voor Hellas Verona, de club waarvoor hij dus razendsnel uitgroeide tot absolute sterkhouder.

Ook knap: Atalanta-linkspoot Robin Gosens (de halve Nederlander, voorheen onder meer Heracles Almelo en FC Dordrecht) staat op de lijst van La Gazzetta zeventiende. Zijn ploeggenoot Marten de Roon bezet plek 31, Matthijs de Ligt staat 51ste.

Bekijk hier de toptien én de noteringen van enkele noemenswaardige spelers:

De lijst
1. Paulo Dybala (Juventus)
2. Ciro Immobile (Lazio)
3. Cristiano Ronaldo (Juventus)
4. Alejandro Gómez (Atalanta Bergamo)
5. Romelu Lukaku (Internazionale
6. Luis Alberto (Lazio)
7. Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)
8. Sofyan Amrabat (Hellas Verona)
9. Dejan Kulusevski (Parma)
10. Josip Ilicic (Atalanta Bergamo)
16. Franck Ribéry (Fiorentina)
17. Robin Gosens (Atalanta Bergamo)
25. Stefan de Vrij (Internazionale)
29. Lautaro Martínez (Internazionale)
31. Marten de Roon (Atalanta Bergamo)
36. Leonardo Bonucci (Juventus)
51. Matthijs de Ligt (Juventus)
76. Ashley Young (Internazionale)
'Guardiola wil zijn eigen Virgil, Gosens en Hateboer blazen Serie A-top omver'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.