Italiaanse preses: 'Alles wijst op 2-2 afspraak'

Je kon er natuurlijk op wachten. De eerste boze Italiaanse reactie is binnen. Franco Carraro, de voorzitter van de Italiaanse bond (FICG) is laaiend.

Italiaanse preses: 'Alles wijst op 2-2 afspraak'

'Er is geen twijfel over mogelijk, want uit de manier waarop het duel Denemarken-Zweden zich ontwikkelde, wijst alles erop dat ze op een 2-2 gelijkspel uit waren', mopperde de preses, die tevens lid is van het UEFA-bestuur. 'Maar het is wel heel erg moeilijk te bewijzen.' Over een officiële klacht wilde Carraro nog niet praten.

Wel wist Carraro waar het is misgegaan. 'We hebben het toernooi verlaten met vijf punten. We hebben een goede indruk achtergelaten, maar we hebben beneden verwachting gepresteerd. Twee dingen hebben ons de das omgedaan. We hebben te veel kansen gemist en we hadden een van de wedstrijden tegen Denemarken en Zweden moeten winnen.'

Over de toekomst van bondscoach Giovanni Trapattoni liet hij zich nog niet uit. Het contract van Trap loopt op 15 juli af en in Italië verwacht men dat Marcello Lippi vanaf die datum de taak van bondscoach op zich neemt. 'Vrijdag praten we met Trapattoni', was het korte antwoord van Carraro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen