Italiaanse hekkensluiter kan mogelijk afscheidsduel in Serie A niet spelen

Reacties

De 0-5 tegen Internazionale van afgelopen vrijdag zou zomaar eens de laatste wedstrijd van Salernitana in dit Serie A-seizoen kunnen zijn geweest. De hekkensluiter van de ranglijst meldt dat het vanwege een groot aantal coronabesmettingen dinsdag niet zal spelen tegen Udinese.

Italiaanse hekkensluiter kan mogelijk afscheidsduel in Serie A niet spelen
© Pro Shots
Udinese
Udinese
0 - 1
Salernitana
Salernitana

Maandag werd al duidelijk dat het competitieduel op losse schroeven stond. De lokale autoriteiten verboden Salernitana immers om naar Udine af te reizen. Als de tests gunstig zouden uitvallen zou Salernitana dinsdagochtend alsnog afreizen, maar daar zal dus geen sprake van zijn.

De vraag is nu of we Salernitana voor de tweede seizoenshelft nog terug gaan zien. De club is al maandenlang op zoek naar een nieuwe eigenaar en moest deze voor eind december hebben gevonden: anders zou het uit de competitie worden gezet. Salernitana is nu nog in handen van Lazio-president Claudio Lotito en twee Serie A-clubs mogen niet dezelfde eigenaar hebben.

Dinsdag beraadt de Italiaanse voetbalbond FIGC zich in een speciale bijeenkomst over de toekomst van Salernitana. Volgens Italiaanse media opteert de bond voor het verlengen van de deadline van december naar juni 2022, zodat Salernitana in ieder geval het lopende seizoen af kan maken. Dat is nog niet bevestigd en dus wachten de spelers, trainers, supporters en iedereen die verder ook maar iets met de club te maken heeft gespannen af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.