Italiaanse fans bezorgen 'gentleman' De Ligt fraaie award

Reacties

Een bijzondere award voor Matthijs de Ligt. De 21-jarige verdediger van Juventus is in een door het medium Sportmediaset georganiseerde verkiezing uitgeroepen tot 'Gentleman van het Jaar' in de Serie A.

Italiaanse fans bezorgen 'gentleman' De Ligt fraaie award
© Pro Shots

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de speler (en de trainer) die sportiviteit, respect en fair play hoog in het vaandel heeft staan. Dit jaar is die eer dus voor De Ligt, die meer stemmen kreeg dan Simon Kjaer (AC Milan) en Lautaro Martínez (Internazionale). Bij de vrouwen won Sara Gama, eveneens een verdediger van Juventus. Bij de trainers ging de award naar Claudio Ranieri, van Sampdoria.

'Ik ben blij, dank aan iedereen die op mij gestemd heeft', zo meldt De Ligt in een reactie. 'Ik vind het mooi dat de fans mij zowel óp als náást het veld een gentleman vinden. Ik probeer inderdaad altijd respect te hebben voor scheidsrechters, tegenstanders en ploeggenoten.'

De prijs (die in 1996 voor het eerst werd uitgereikt, aan Marcel Desailly) is inmiddels een samenwerking tussen de Italiaanse voetbalbond, het Italiaanse Olympisch Comité en de competitie-organisaties van de Serie A en de Serie B. Voorheen was het een initiatief van AC Milan en Inter. In 2019 eindigde Stefan de Vrij als tweede. In dat jaar won Alessio Romagnoli, die in 2018 ook al won. Clarence Seedorf pakte de prijs in 2012.

© Gentleman Award
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.