'Italiaanse arbiter en VAR hard gestraft na fouten in Serie A-kraker'

Reacties

De foute beslissingen van scheidsrechter Piero Giacomelli en VAR Luigi Nasca in de kraker van afgelopen maandag tussen AC Milan en AS Roma hebben grote gevolgen. Volgens Italiaanse media mogen beide arbiters voorlopig niet meer fluiten in de Serie A.

'Italiaanse arbiter en VAR hard gestraft na fouten in Serie A-kraker'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 3
AS Roma
AS Roma

Dat heeft scheidsrechtersbaas en voormalig toparbiter Nicola Rizzoli besloten, melden Sport Mediaset en La Gazzetta dello Sport. Giacomelli ging tijdens het competitieduel in San Siro (3-3) tot twee keer toe in de fout door ten onrechte penalty's toe te kennen aan beide teams. Met de VAR is er tegenwoordig een vangnet, maar videoarbiter Nasca greep niet in.

De arbitrale missers wogen volgens Rizzoli dusdanig zwaar dat de twee scheidsrechters tot aan de interlandperiode van november worden uitgesloten van wedstrijden in de Serie A. Giacomelli en Nasca worden teruggezet naar de Serie B, om later deze maand geleidelijk hun rentree te maken op het hoogste niveau als hun prestaties daar aanleiding toe geven.

Na de kraker tussen Roma en Milan was er veel te doen over de twee ten onrechte toegekende penalty's. Bij de eerste situatie was het namelijk Roma-aanvaller Pedro die de overtreding maakte en niet Milan-speler Ismaïl Bennacer, even later was er weinig aan de hand toen Hakan Çalhanoglu (Milan) naar de grond ging na een duel met Gianluca Mancini (Roma).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.