Italiaans middenveld blijft zorgenkind van Conte

Reacties

De spoeling op het middenveld van Italië wordt mogelijk nog dunner. Na het afhaken van Claudio Marchisio en Marco Verratti zitten ook Daniele De Rossi, Thiago Motta en Riccardo Montolivo in de lappenmand.

Italiaans middenveld blijft zorgenkind van Conte

Motta en Montolivo trainden de hele week niet mee met de ploeg van bondscoach Antonio Conte door kuitblessures. De controleurs van respectievelijk Paris Saint-Germain en AC Milan hebben nu weer groen licht gekregen van de medische staf, maar de vraag is of dat nog op tijd is voordat Conte op 31 mei zijn definitieve selectie bekend moet maken.

Italië speelt zondag eerst nog een vriendschappelijke interland tegen Schotland. Ook De Rossi (op de foto met Graziano Pellè) is voor dat duel een twijfelgeval. De 32-jarige routinier van AS Roma kampt met een achillespeesblessure waar hij al een tijdje last van heeft. De relatief onervaren Marco Benassi, Jorginho en Stefano Sturaro zijn samen met Marco Parolo (31) de enige fitte alternatieven voor Conte.

De keuzeheer van de Squadra Azzurra raakte in aanloop naar het EK al twee dragende krachten kwijt. Juventus-middenvelder Marchisio en PSG-spelmaker Verratti meldden zich met ernstige blessures af bij de bondscoach, die desondanks meent Andrea Pirlo niet nodig te hebben op het EK. In Frankrijk zijn België, Zweden en Ierland in Groep E de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.