Conte sluit deur voor Pirlo: 'We hebben hem bekeken'

Reacties

In Italië is er veel te doen om de dertigkoppige voorselectie van Italië voor het EK. Met name het ontbreken van Andrea Pirlo op die lijst heeft voor gefronste wenkbrauwen gezorgd, maar bondscoach Antonio Conte staat achter zijn keuzes.

Conte sluit deur voor Pirlo: 'We hebben hem bekeken'

De 37-jarige Pirlo was altijd een vaste waarde in de nationale ploeg en liet onlangs nog weten te rekenen op een plek in de EK-selectie. De spelmaker speelt tegenwoordig echter in de Verenigde Staten (New York City FC) en Conte lijkt niet onder de indruk van het niveau in de MLS, want ook Toronto FC-ster Sebastian Giovinco heeft de voorselectie niet gehaald.

'Ik heb met Andrea gesproken. Dat was nodig, maar we hebben ook mensen naar Amerika gestuurd om hem te bekijken. Ik heb echter andere keuzes gemaakt en die moet hij accepteren. We hebben niets aan het toeval overgelaten. We hebben Pirlo en Giovinco bekeken en beoordeeld. Het lijkt me logisch dat er consequenties volgen als je ervoor kiest om in Amerika te gaan spelen', aldus Conte tijdens een persconferentie.

Conte benadrukt dat het spelen in de VS niet de enige reden is van het passeren van Pirlo en Giovinco. 'We hebben hen beoordeeld op voetbalkwaliteiten. Iedereen die dat tegenspreekt, heeft het mis. We hebben alles en iedereen bekeken om de juiste keuzes te kunnen maken. Ik denk dat deze dertig spelers mij de grootst mogelijke garantie op succes geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.