Italië én Kameroen na saaie 0-0 in kwartfinale

Italië slaagde in zijn missie de groepswinst van Poule D te bemachtigen. De Italianen speelden gelijk tegen Kameroen, dat als nummer twee een plaats in de kwartfinale veiligstelde.

Italië-Kameroen 0-0Voor de Italianen gold dat ze per se de eerste plaats wilden veroveren om te voorkomen dat ze in de kwartfinale op Brazilië stuiten. Dat lukte de Azzurrini van bondscoach Pierluigi Casiraghi. En Kameroen wist dat het aan een gelijkspel genoeg had voor een plaats bij de laatste acht, dus speelde daar ook naar.

Het duel boeide amper, ook al moesten de Afrikanen vanaf de 32ste minuut met tien man verder na een rode kaart voor Georges Mandjeck. Alleen in de eerste helft viel er wat te beleven. Het hoogtepunt was de strafschop van Aurélien Chedjou die door doelman Emiliano Viviano werd gekeerd.

Zuid-Korea-Honduras 1-0Door het gelijkspel van Kameroen, had de zege van Zuid-Korea weinig waarde. De Aziaten moeten zich tevreden stellen met de derde plaats in Groep D. Dong-Jin Kim maakte in de 23ste minuut de enige treffer.

Italië treft in de kwartfinale de nummer twee van Groep C, waarschijnlijk België. Kameroen moet zich in de volgende ronde hoogstwaarschijnlijk meten met Brazilië.