Itakura blijft na transfer in Duitsland, Man City ontvangt miljoenen

Reacties

Ko Itakura blijft actief in Duitsland. De verdediger heeft zich voor vier jaar verbonden aan Borussia Mönchengladbach.

Itakura blijft na transfer in Duitsland, Man City ontvangt miljoenen
© Pro Shots

De 25-jarige Itakura speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Schalke 04, waarmee hij in mei promotie naar de Bundesliga veiligstelde. Hij speelde 32 wedstrijden en maakte een sterke indruk. Schalke wilde de optie op koop van 5,8 miljoen euro dan ook graag lichten, maar was daar financieel niet toe in staat.

Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt en TSG Hoffenheim mengden zich in de strijd, maar eerstgenoemde club heeft de concurrentie dus afgetroefd. Volgens Sky betaalt Borussia een transfersom van ruim vijf miljoen euro. Sport1 spreekt van circa vier miljoen.

Zodoende verdient Manchester City toch nog een heel behoorlijk bedrag voor Itakura. Het contract van de Japanner in het Etihad Stadium zou immers volgend jaar zomer aflopen.

De twaalfvoudig international maakte in 2019 de overstap van Kawasaki Frontale naar Manchester City. Hij speelde echter nooit één wedstrijd voor The Citizens. Itakura werd verhuurd aan FC Groningen en Schalke en vertrekt nu dus naar Borussia Mönchengladbach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.