'Gepromoveerd Schalke kan voormalig Groningen-speler Itakura niet betalen'

Reacties

De toekomst van Ko Itakura ligt niet bij Schalke 04. De 25-jarige verdediger werd dit seizoen gehuurd van Manchester City, waarbij de Duitse club een optie tot koop bedong. Die blijkt nu echter te duur om te lichten.

'Gepromoveerd Schalke kan voormalig Groningen-speler Itakura niet betalen'
© Pro Shots

Itakura maakte eerder al indruk bij FC Groningen in de Eredivisie en maakte vorig jaar tijdelijk de overstap naar Schalke, dat toen gedegradeerd was naar de Tweede Bundesliga. Met de Japanner als basiskracht keerde de club uit Gelsenkirchen als kampioen terug naar het hoogste niveau. Schalke heeft tot en met dinsdag om de optie tot koop te lichten, maar gaat dat volgens Sport1 en BILD niet doen.

Schalke kan Itakura overnemen voor een bedragvan zes miljoen euro. Dat vindt de clubleiding echter te hoog. Ook na de promotie naar de Bundesliga wil Schalke zich aan financiële limieten houden, om zo niet dezelfde fouten te maken die leidden tot de degradatie van vorig jaar. Na dinsdag kunnen andere clubs met City om de tafel om Itakura over te nemen. Er zou concrete interesse zijn van 1899 Hoffenheim en Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt.

Waar Itakura vertrekt, blijven drie andere huurlingen wel bij Schalke. In totaal legde de club vijf miljoen euro neer om de opties tot koop op Rodrigo Zalazar van Frankfurt, Thomas Ouwejan van AZ en Marvin Pieringer van SC Freiburg te lichten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.