Israël: 'Van Bronckhorst moet door de voordeur naar buiten'

Reacties

Wie ooit trainer was in De Kuip, kwam op hetzelfde punt te staan als Giovanni van Bronckhorst nu. Wat gaf en geeft de doorslag bij de beslissing te stoppen of te verlengen? En wat moet Van Bronckhorst doen? VI vroeg het tien voormalige coaches van Feyenoord, onder wie Rinus Israël.

Israël: 'Van Bronckhorst moet door de voordeur naar buiten'

De oud-trainer had tussen 1986 en 1988 de leiding over Feyenoord en wordt in de nieuwe VI gevraagd of Van Bronckhorst moet doorgaan als coach van de Rotterdammers, nu hij een aflopend contract heeft. 'Giovanni moet als een vorst en door de voordeur naar buiten', aldus Israël.

Desgevraagd beoordeelt Israël Van Bronckhorst ook als trainer: 'Als je kijkt naar wat die jongen allemaal gewonnen heeft, kun je moeilijk zeggen dat-ie het niet goed heeft gedaan. Giovanni van Bronckhorst is een sieraad voor de club. Een heer. Je hoorde hem nooit klagen en zeuren over een gebrek aan kwaliteit en geld. Sterker, met niet eens een geweldig elftal is-ie kampioen geworden. Petje af.'

'Maar als je nu kijkt: Feyenoord voetbalt niet goed. Het is stroperig, er valt weinig in te herkennen. Deels heeft dat te maken met kwaliteit, maar als trainer ben je wel verantwoordelijk. Als je het team onder de loep neemt, moet je concluderen dat Feyenoord afscheid dient te nemen van spelers die de club niet verder helpen. En daarna weer bouwen aan een nieuwe ploeg. Bij zo'n proces hoort een nieuwe trainer, dat is heel normaal. En dan hoop ik dat Van Bronckhorst een andere club vindt waar hij zich ook weer verder kan ontwikkelen.'

Het volledige verhaal over het trainersdilemma in De Kuip is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO. Daar lees je ook het uitgebreide verhaal met de tien voormalige coaches.

Feyenoord op kruispunt: 'Optie om koppel met Kuijt door te schuiven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.