Isimat-Mirin is de schlemiel bij Vitesse: 'Hij voelt zich zeker schuldig'

Reacties

De rode kaart van Nicolas Isimat-Mirin was het kantelpunt bij het duel tussen Heracles Almelo en Vitesse. Daar zijn ook Vitesse-coach Edward Sturing en doelman Eloy Room het over eens. 'Het is dom, dat weet hij zelf ook.'

Isimat-Mirin is de schlemiel bij Vitesse: 'Hij voelt zich zeker schuldig'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 2
Vitesse
Vitesse

Isimat-Mirin ging in de eindfase van de eerste helft tot twee keer toe in de fout in Almelo. Eerst met een overtreding op Jordy Bruijn en vier minuten later met het vastpakken van Jizz Hornkamp. De 32-jarige centrumverdediger kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis twee keer geel en dus rood. Vitesse leidde op dat moment nog met 1-2, maar ging na rust met tien man ten onder.

Sturing kon in zijn interview na afloop bij ESPN niet om het moment heen. 'Hij doet het niet expres natuurlijk. Hij moet het veld af en dan gaat de wedstrijd op zijn kop. We hadden de wedstrijd onder controle en speelden prima. Dan kom je zo met tien man te staan. Dat is heel zuur', zei de teleurgestelde coach van hekkensluiter.

Isimat-Mirin zat terneergeslagen in de kleedkamer. Van schuldgevoel was zeker sprake bij de voormalige PSV'er, merkte Sturing. 'Dit kan bij een verdediger gebeuren. Het is dom, dat weet hij zelf ook. Hij helpt de ploeg er niet mee, maar hij doet het niet bewust neem ik aan. Hij voelt zich zeker schuldig. Hij is er stuk van. Dit gebeurt in het voetbal, maar in de situatie waarin wij zitten, is het wel heel zuur', ging de trainer verder.

De situatie van Vitesse is ronduit penibel. De Arnhemmers hebben twaalf punten na 21 wedstrijden. De achterstand op nummer vijftien Excelsior is negen punten. Concurrent Heracles heeft door de zege afstand genomen en heeft een marge van tien punten ten opzichte van Vitesse. 'Eigenlijk was de eerste helft van ons heel goed tot die rode kaart', constateerde Eloy Room. 'In de tweede helft werd de druk te hoog. Na die rode kaart was het heel lastig. Het was echt klote', klonk het eerlijk uit de mond van de ervaren doelman.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
23
6
4
13
29-53
-24
22
15
Excelsior
23
4
9
10
36-47
-11
21
16
RKC Waalwijk
23
5
3
15
20-40
-20
18
17
Vitesse
23
4
4
15
18-47
-29
16
18
FC Volendam
23
3
4
16
23-57
-34
13
* Actueel tot en met 26 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.