Is Malacia klaar voor een stap hogerop? 'Honderd procent'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst denkt dat Tyrell Malacia klaar is om een mooie transfer te maken. De voormalige coach van de Rotterdammers, die Malacia liet debuteren in Rotterdam-Zuid, staat niet bepaald alleen in die mening.

Is Malacia klaar voor een stap hogerop? 'Honderd procent'
© Pro Shots

In de nieuwe VI en op VI PRO gaan we in een uitgebreid verhaal in op de stormachtige ontwikkeling van de 22-jarige linksback van Feyenoord. Vijf ervaringsdeskundigen laten daarin hun licht schijnen op de Oranje-international, die na het duel met Duitsland nog volop complimenten kreeg van bondscoach Louis van Gaal.

Is Tyrell Malacia klaar voor een stap hogerop? Dat is een van de vragen waarop Van Bronckhorst antwoordt geeft in het verhaal.

'Als je zo tegen Duitsland kan spelen, kan je natuurlijk een hoger niveau aan', stelt Van Bronckhorst, momenteel trainer van Glasgow Rangers. 'Ik vind het wel leuk, omdat ik veel in Tyrell herken. Hij volgt de route die ik ook heb afgelegd: academie, Feyenoord 1 en dan is de stap naar het buitenland de volgende. Hij zit nu al lang bij Feyenoord, op een gegeven moment voel je dat de tijd rijp is. Dan ga je op een hoger niveau spelen met betere medespelers en pik je zelf aan op dat niveau. Zo deed hij het al bij het Nederlands elftal. Dus als je mij vraagt of Tyrell klaar is voor een stap hogerop, zeg ik: honderd procent.'

Afgelopen zomer was er al interesse van Club Brugge in Malacia, die in De Kuip nog vastligt tot medio 2024. Feyenoord wilde hem toen nog niet laten gaan. Mochten de Belgen nu weer een poging ondernemen, zijn ze kansloos. Clubs van een groter kaliber volgen de linksback nu op de voet, bevestigt zijn agent Ali Dursun. De kans op een vertrek in de zomer is daarom groot.

Lees in het verhaal ook hoe voormalig Feyenoord-linksbacks Ruud Heus en Jan Everse kijken naar Malacia. Tevens komen behalve Van Bronckhorst oud-coach Dick Advocaat en de huidige Feyenoord-trainer, Arne Slot, aan bod.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.