'Iran dringt aan op WK-uitsluiting VS na Amerikaans bericht op Twitter'

Reacties

Iran heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd de FIFA-reglementen te hebben overtreden met een tweet over de stand in Groep B. De Amerikanen plaatsten daarin niet de officiële vlag van de komende tegenstander op het WK.

'Iran dringt aan op WK-uitsluiting VS na Amerikaans bericht op Twitter'
© Pro Shots
Iran
Iran
0 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

In aanloop naar de ontmoeting in laatste speelronde in Groep B informeerde het Twitter-account van de Amerikaanse nationale ploeg de volgers over de huidige stand, maar bij Iran verscheen een vlag met een groene, rode en witte baan. De religieuze symbolen ontbraken op de vlag in het inmiddels al verwijderde Amerikaanse bericht.

Iran neemt de kwestie hoog op. Het aan de Iraanse staat gelieerde Tasnim News Agency berichtte al snel dat de Verenigde Staten met het aanpassen van de vlag de FIFA-regels heeft overtreden. In het bericht vanuit Teheran wordt gewezen op de zogenaamde 'sectie 13' in de FIFA-reglementen. Daarin staat dat als iemand de integriteit of waardigheid van een land, persoon of groep mensen aantast een schorsing van tien wedstrijden tot de mogelijkheden behoort.

De juridisch adviseur van de Iraanse bond zou het advies hebben gegeven om een klacht in te dienen bij de ethische commissie van de FIFA. Vanuit de wereldvoetbalbond is vooralsnog geen reactie gekomen op de berichten vanuit Iran. De winnaar van de aanstaande ontmoeting tussen Iran en de VS is verzekerd van een ticket voor de achtste finales van het WK.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.