Inzaghi-les betaalt zich uit bij Everton-goudhaantje Calvert-Lewin

Everton heeft zaterdag ook de derde wedstrijd in de Premier League gewonnen. De formatie van manager Carlo Ancelotti was te sterk voor Crystal Palace. Dominic Calvert-Lewin liet opnieuw zien dat hij oplet tijdens de training.

Crystal Palace
1 - 2
Everton
Everton

Het versterkte Everton was uitstekend aan het seizoen begonnen met zeges op Tottenham Hotspur (0-1) en West Bromwich Albion (5-2). Ancelotti koos voorin voor James Rodríguez, Calvert-Lewin en Richarlison. Calvert-Lewin maakte tegen West Brom de eerste hattrick uit zijn carrière en na afloop besprak Ancelotti zijn ontwikkeling. 'Ik werkte bij AC Milan met Filippo Inzaghi, die van zijn driehonderd goals er 210 maakte met één balcontact. Een aanvaller moet gefocust zijn op de zestien meter. Dominic weet dat, maar hij kan zich daar wel meer ontwikkelen.'

Ancelotti zal blij zijn geweest met de manier waarop Calvert-Lewin tegen Palace de score opende. De drie goals tegen West Brom kwamen van binnen de zestien en ook tegen Palace was dat het geval. Op aangeven van Seamus Coleman schoot de aanvaller van Everton van dichtbij raak. Voor Calvert-Lewin betekende het zijn vijfde Premier League-goal in drie wedstrijden.

Palace beet na de openingstreffer van zich af en kwam na 25 minuten op gelijke hoogte. Cheikhou Kouyaté torende bij een hoekschop van Andros Townsend boven iedereen uit en kopte de 1-1 tegen de touwen. Bij rust stonden de bezoekers echter alweer op voorsprong. Waar Palace eerder nog ontsnapte aan een strafschop tegen ging de bal in de 38ste minuut alsnog op de stip. Joel Ward kreeg de bal tegen zijn hand gekopt door Lucas Digne en hoe ongelukkig het ook was; er was volgens de regels sprake van hands. Dat zag scheidsrechter Kevin Friend ook op de beelden. Richarlison schoot raak vanaf elf meter: 1-2.

In de tweede helft was er minder te beleven op Selhurst Park. Palace, waar Jairo Riedewald vlak voor het einde nog inviel, was niet meer bij machte om gelijk te maken tegen Everton, dat zo voor het eerst sinds het seizoen 1993/94 ook de derde competitiewedstrijd winnend afsloot en in ieder geval voor even alleen aan kop gaat in de Premier League. Achtervolgers Leicester City, Arsenal en Liverpool komen later in actie.