Inzaghi gruwelt nog steeds van beslissende vijftien minuten tegen Liverpool

Reacties

Niet veel clubs winnen op Anfield, Internazionale had dinsdagavond weinig aan de knappe prestatie in Liverpool. Trainer Simone Inzaghi van de Italianen keek na de returnwedstrijd nog eenmaal terug op de eerste wedstrijd tussen Liverpool en Inter, waarin zijn team het volgens Inzaghi in vijftien minuten weggaf.

Inzaghi gruwelt nog steeds van beslissende vijftien minuten tegen Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Op 16 februari waren Inter en Liverpool aan elkaar gewaagd, maar in het laatste kwartier van de heenwedstrijd sloegen Roberto Firmino en Mohamed Salah kort achter elkaar toe. 'We lijden nu vanwege die laatste vijftien minuten in de eerste wedstrijd. We hebben namelijk twee heel goede wedstrijden gespeeld tegen een geweldige tegenstander', blikte Inzaghi terug bij Sky Sport Italia.

De teleurstelling was groot bij Inzaghi, want er had volgens hem meer in gezeten. Na het tweede duel met Liverpool daalde het besef in hoe cruciaal de laatste vijftien minuten van de eerste wedstrijd waren. 'Wij verdienden meer, maar zij scoorden uit een slechte hoekschop en die tweede goal was een echte knock-out.'

Ook op Anfield leek er meer mogelijk voor Inter, dat kort na de openingstreffer van Lautaro Martínez met tien man kwam te staan. 'Tijdens onze beste fase van de wedstrijd en de slechtste fase van Liverpool werd Alexis Sánchez eruit gestuurd, dat was slechte timing.' Op de vraag of hij Sánchez niet eerder naar de kant had moeten halen, antwoordde Inzaghi afwijzend. 'Absoluut niet, op dat moment had ik Sánchez nodig op het veld. Op zo'n belangrijke avond ga ik hem niet naar de kant halen.'

Voor Inter blijft nu de strijd om het Italiaanse kampioenschap en de Italiaanse beker over. De club staat in de Serie A tweede, op twee punten van stadgenoot AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.