Invaller Zenden kan verlies Sunderland niet voorkomen

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdag door een overwinning op Sunderland bij de eerste vier ploegen in de Premier League geschaard. Of het die positie vasthoudt, is afhankelijk van het resultaat van Chelsea, dat maandag op bezoek gaat bij Fulham.

De formatie van Harry Redknapp, die geen beroep kon doen op Rafael van der Vaart (hamstring), boog een 1-0 achterstand om tot een 2-1 overwinning. Sunderland kwam vroegtijdig op voorsprong. Asamoah Gyan bewees zijn waarde voor de club: op een knappe aanname en een korte draai volgde een doeltreffend schot. Bij Tottenham ontbrak het aan strijdlust. Verder dan een paar schoten kwam het niet.

In het Stadium of Light profiteerde Sunderland niet van de slappe houding die de Spurs aannamen, waardoor de thuisclub met een 1-0 voorsprong de rust in leek te gaan.

Toch kon verdediger Michael Dawson de bal na een voorzet van Steven Pienaar tegen de touwen koppen. Dawson voegde zich met zijn doelpunt bij Aaron Lennon, de enige twee spelers die de afgelopen vijf seizoenen elk jaar voor de club uit Londen wisten te scoren.

Tien minuten na rust kon Niko Kranjcar (foto), die al vaker gevaarlijk was geweest voor Tottenham, zijn ploeg op voorsprong zetten. De Kroaat was vorige week ook trefzeker in het duel met Bolton Wanderers (2-1 zege). Invaller Boudewijn Zenden kon het tij voor Sunderland niet meer keren, waardoor de bezoekers de avond winnend afsloten.

Door de overwinning klimt Tottenham naar de vierde positie, ten koste van Chelsea. Sunderland had met een overwinning Liverpool voorbij kunnen gaan. The Black Cats staan door de nederlaag zevende. Foto: VI Images