Invaller Messi bezorgt Barcelona drie punten

Barcelona kwam goed weg in het uitduel tegen Racing Santander. Invaller Lionel Messi bleek goud waard met zijn twee treffers. Deportivo won het subtopduel met Villarreal.

Racing Santander-Barcelona 1-2Barcelona-coach Pep Guardiola liet verrassend Messi op de bank het duel aanvangen. Andrés Iniesta begon hangend op rechts en op het middenveld was er een plek ingeruimd voor Sergi Busquets. Het betekende niet dat het Argentijnse wonderkind geen rol speelde in het duel van de koploper met Racing Santander. De kleine dribbelaar tekende zes minuten na zijn entree voor de gelijkmaker uit de rebound nadat Xavi de lat had geraakt. Negen minuten voor tijd besliste Messi het duel door de 2-1 binnen te schieten. De Argentijn controleerde een afvallende bal op de borst en haalt verwoestend uit.

Barça was het gehele duel de betere van Racing, maar creëerde niet veel mogelijkheden. Nikola Zigic leek voor een verrassing te gaan zorgen toen hij een strafschop benutte nadat Rafael Márquez zich had vergrepen aan Jonathan Pereira in de 56ste minuut. Guardiola reageerde meteen met het inbrengen van Messi. Het bleek een gouden greep.

Barça speelde het duel met negen man uit. Márquez en Gerard Piqué zagen in de slotfase beiden hun tweede gele kaart.

Deportivo La Coruña-Villarreal 3-0Villarreal haalde in de laatste acht duels slechts zes punten en kreeg van Deportivo met een 3-0 nederlaag een forse tik op de neus. Angel Lafita scoorde tweemaal en Ivan Riki zorgde voor de derde treffer van de thuisploeg. Marcos Senna kreeg nog een uitgelezen kans om de spanning iets terug te brengen, maar de Spaanse international miste een strafschop.

Atlético Madrid-Real Valladolid 1-2Een benutte strafschop van Víctor tien minuten voor affluiten zorgde voor een 2-1 zege in het voordeel van Real Valladolid. Atlético Madrid, met John Heitinga de volle negentig minuten, was op achterstand gekomen kort na het begin van de tweede helft door een doelpunt van Luis Prieto. José Garcia Calvo hielp Atlético terug in de wedstrijd door de gelijkmaker achter zijn eigen doelman Justo Villar te werken.

Real Betis Sevilla-Getafe 2-2Real Betis Sevilla gaf een 2-0 voorsprong uit handen. De tweede club van Sevilla leek op rozen te zitten na doelpunten van Juanma en Mark González die al binnen tien minuten scoorden. Na de tweede gele kaart van Juande na een half uur veranderde het spelbeeld en Getafe kwam terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft scoorde Ikechukwu Uche tweemaal. Real Betis mocht nog van geluk spreken dat het niet met lege handen achterbleef nadat Roberto Soldado tien minuten voor tijd een strafschop miste.

Espanyol-Recreativo 1-1Recreativo haalde op de valreep nog een punt op in het uitduel met Espanyol. Marco Rubén benutte in de blessuretijd een strafschop nadat Espanyol-doelman Idriss Kameni Marco Rubén had neergehaald in het strafschopgebied. Nicolas Pareja had de thuisploeg na een uur spelen op voorsprong gebracht.

Osasuna-Real Mallorca 1-0Hekkensluiter Osasuna deed goede zaken door te winnen van Real Mallorca. Walter Pandiani werd de matchwinner. El Rifle maakte de enige treffer van het duel al na drie minuten. In het harde duel trok scheidsrechter Bernardino González Vázquez driemaal de rode kaart. Javad Nekounam van de thuisploeg en David Navarro en Dudu Aouate van Mallorca haalden het einde van de wedstrijd niet.