Invaller Meric leidt ADO naar zege op hekkensluiter

Hursut Meric was de man van de wedstrijd. Aan de hand van de invaller won ADO Den Haag thuis met 2-0 van FC Volendam, dat ook na zes wedstrijden puntloos blijft.

Ondanks de matige eerste helft was het sfeervol in Den Haag. De wedstrijd was rommelig, weinig uitgespeelde kansen werden er gecreëerd. De thuisclub drong iets meer aan, maar Volendam hield goed stand. Iedere keer dat ADO aanzette vond het de uitstekend keepende Jeroen Verhoeven op zijn weg.

In de tweede helft probeerde ADO te openingstreffer te forceren, maar pas na het inbrengen van Meric scoorde het. Na een uur spelen vond de wissel plaats en al na twee minuten was het raak. Na een prima voorbereidende actie van Meric was het Lex Immers die van net buiten het strafschopgebied binnenschoot.

Volendam moest nu wel aanvallen en kreeg wat kansen. De grootste kans was voor Gerson Sheotahul, zijn inzet werd door Csaba Horváth van de lijn gehaald en de ADO-supporters haalden opgelucht adem. Meric gooide in de 83ste minuut de wedstrijd op slot. De invaller trok naar binnen en schoot de bal achter Verhoeven.

Door de overwinning stijgt ADO naar de vijfde plek op de ranglijst van de Eredivisie en heeft het tien punten voorsprong op mede-promovendus Volendam, dat nog altijd wacht op zijn eerste punt.