Invaller Lukaku van levensbelang bij krappe bekerzege United

Met twee late treffers heeft Manchester United een plek in de vierde ronde van de strijd om de FA Cup veiliggesteld. Derby County, de nummer twee uit het Championship, hield vrijdagavond lang stand, maar bezweek in de slotfase: 2-0.

Op Old Trafford was Marcus Rashford de gevaarlijkste man. De aanvaller was de diepste spits aangezien Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic niet fit waren. Zowel in de eerste als tweede helft raakte hij de paal. Bij de uitploeg zette Tom Lawrence doelman Sergio Romero - die mag keepen in de bekertoernooien - aan het werk.

In de tweede helft probeerde manager José Mourinho een doelpunt te forceren met het inbrengen van Lukaku, die voor de jaarwisseling nog geblesseerd raakte. De aanvallende wissel sorteerde pas zes minuten voor tijd effect. Na een goede kaats van de Belg schoot Jesse Lingard op mooie wijze raak in de rechterkruising, terwijl Lukaku vlak voor tijd zelf het eindpunt was van een vlotte aanval: 2-0.

Manchester United meldt zich - net als Liverpool - in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. The Red Devils lijken door de imposante seizoenstart van stadsgenoot Manchester City geen kans meer te maken op de titel in Engeland, maar de club bekert dus wel door in de strijd om de FA Cup en staat in de achtste finale van de Champions League tegenover Sevilla.