Invaller Icardi bezorgt Inter winst op Fiorentina

Internazionale heeft op bezoek bij Fiorentina verrassend gewonnen met 1-2. Invaller Mauro Icardi bezorgde Inter de eerste uitoverwinning sinds 3 november 2013. Toen werd Udinese met 0-3 verslagen.

Internazionale begon goed in Florence. Rodrigo Palacio leek de ploeg uit Turijn binnen het kwartier op voorsprong te schieten, maar de aanvaller raakte de paal. Twintig minuten later vond hij wel het net. Op aangeven van Fredy Guarin schoot hij de 0-1 langs Fiorentina-doelman Neto. Die voorsprong was terecht, aangezien de meeste kansen in de eerste helft voor de bezoekers waren.

Twee minuten na rust kwam Fiorentina, waar Alessandro Matri rust kreeg na het midweekse bekerduel (dinsdag werd de bekerfinale bereikt door Udinese met 4-1 te verslaan), langszij. De nummer vier uit de Serie A schoot na rust uit de startblokken en maakte door een doelpunt van Juan Cuadrado gelijk.

Mauro Icardi, die Diego Milito verving, schoot Internazionale na een uur echter opnieuw op voorsprong met een volley, na een voorzet vanaf links. Het was voor de Argentijn zijn derde seizoenstreffer, alle drie gemaakt tijdens een invalbeurt.

Voor Fiorentina was het pas de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Alleen Napoli (1-2 op 30 oktober) wist eerder deze jaargang de drie punten mee te nemen uit Florence. Fiorentina blijft vierde, maar heeft de kans laten liggen om op gelijk aantal punten te komen met nummer drie Napoli. Inter blijft vijfde en ziet het gat met Fiorentina slinken tot vijf punten.