Invaller Dumfries voorkomt met late treffer blamage van Inter

Denzel Dumfries heeft Internazionale laten ontsnappen tijdens de eerste speelronde van de Serie A. De back begon als invaller tegen Lecce en maakte in de slotseconden de winnende treffer. Daarvoor had Romelu Lukaku extreem vroeg de wedstrijd opengebroken.

© Imago
Lecce
Lecce
1 - 2
Internazionale

De fans van Inter zijn verdeeld over de terugkeer van Lukaku. Een groot deel is blij met de komst van de topscorer, maar enkele supporters zijn niet vergeten hoe hij de club verliet voor een terugkeer bij Chelsea. Een doelpunt na 1 minuut en 21 seconden zal Lukaku wat extra fans hebben opgeleverd, de Belg kopte van dichtbij raak nadat Matteo Darmian de bal voor het doel had gebracht. De Italiaan kreeg de voorkeur boven Dumfries.

De Nederlandse back voegde zich als invaller na 67 minuten bij zijn landgenoot Stefan de Vrij, die wel een basisplaats had tegen Lecce. Toen stond het 1-1 na een goal van Assan Ceesay kort na rust. Dumfries was vlak na zijn invalbeurt dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal.

Inter draaide, met onder anderen debutant Henrikh Mkhitaryan binnen de lijnen, de duimschroeven verder aan en dat resulteerde in een zeer late winstpartij. Lukaku leek eerst voor de 2-1 te zorgen, maar zijn doelpunt in het laatste kwartier werd afgekeurd. De spits werkte de bal onreglementair uit de handen van keeper Wladimiro Falcone. Enkele seconden voor tijd viel de winnende treffer alsnog, met dank aan Dumfries. Na een afgeslagen corner stond de Nederlandse international op de juiste plek om binnen te werken.

Monza
Monza
1 - 2
Torino
Torino

Het debuut van AC Monza in de Serie A heeft een nederlaag in eigen huis opgeleverd. Torino was te sterk voor de club van voormalig premier Silvio Berlusconi. Monza, waar zeven nieuwelingen in de basis stonden, kreeg vlak voor rust de eerste treffer op het hoogste niveau te verwerken. Aleksey Miranchuk schoot laag en hard raak. Antonio Sanabria maakte vervolgens met de 0-2 in de 66ste minuut een einde aan de wedstrijdspanning. Invaller Dany Mota kroonde zich een paar seconden voor tijd nog wel tot allereerste doelpuntenmaker van Monza in de Serie A.